Dykkerturen.dk

Første gang i Lillebælt (Søbadet)

Så blev det onsdag og efter en ”slapperdag” er vi toptunet til et flaskedyk i Søbadet.
Vi startede hos Erika – som er campingmutter her på Hindgavl Camping – hvor vi fik fyldt vores flasker op.
Herefter fragtede vi udstyret de 300 meter ned til Søbadet. Vi fik en god snak med nogle dykkere som lige var kommet op. De kunne berette at der var super gode forhold dernede og strømmen var meget svag.
Vi kom rimeligt hurtigt i vores udstyr (som I kan se på videoen 🙂 og begav os derefter ud mod den kæde som vi vidste man kunne følge ud til bøjen (som markere dykkerområdet). Ovenud begejstrede for endelig at dykke Søbadet kom vi selvfølgelig væk fra hinanden og pludselig havnede vi i midten af dykkerområdet, hvor der nu var kommet langt mere strøm – strømmen ændrer sig rigtig hurtigt her i Lillebælt. Vi gik til overfladen og måtte indse at vi nu var meget langt væk fra vores tiltænkte nedstigningssted. Vi samlede kræfter og startede en god gang hundesvømning tilbage til kæden.

Vi kom fint ned mod bunden og stoppede ved ca. 9 meter hvor skrænten ned kom til syne. Vi skulle lige tage mod til før vi begav os ned af denne meget stejle skrænt. Men forholdene blev roligere da vi kom ned her. Fra 13-16 meter var der rimeligt fremkommeligt og her fik vi chancen som flere har talt om: Håndfodring af torsk og havkarusser. Vi fik vha. vores knive åbnet et par blåmuslinger og straks var der stimer af fisk omkring os som kæmpede om føden. Fiskene er utrolig trygge ved mennesker og vi fik fornemmelsen af at de blot havde ligget og ventet på et par dumme dykkere som ville komme og fordre dem. Det var en sjov oplevelse!

På vejen op fulgte vi kæden igen hvor vi pludselig stod med det problem at vores bøje havde sat sig fast i skrænten. Vi kæmpede længe i den meget stærke strøm med at få den frigjort men måtte til sidst indse at vi ikke kunne gøre andet end at en af os fulgte bøjesnoren hen til det sted hvor snoren havde sat sig fast. Dette fik løst problemet og vi kunne fortsætte vores opstigning langs kæden.

Vi fik desværre ikke kameraet med ned. Vi ville rigtig gerne have optaget en lille film af situationen hvor vi ”fodrede” fisk. Måske vi når en tur mere i Søbadet og så må vi tage det med.
NBM


3 Responses to “Første gang i Lillebælt (Søbadet)”

  1. Hej drenge

    Det lyder som om I har nogle fede oplevelser – især den sidste hvor I kom rimelig langt ned. Ærgerligt med Martins udstyr, men det lyder til at der er tjek på det nu. Glæder mig til at høre om dagens dyk;-)

  2. Website

    Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this article plus the rest of the website is also very good.|

  3. Website

    Hello, after reading this awesome article i am as well glad to share my experience here with friends.|

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.