Dykkerturen.dk

Motortorpedobådene ved Langeland

Motortorpedobådene blev bombet af de allierede i et stort søslag under anden verdenskrig. Dette blev starten på nazitysklands tilbagetrækning og fald…Dette er i hvert fald den historie vi fortæller når folk spørger til de vrag vi dykkede ned til i dag 🙂

Vi havde en aftale med dyk-syd.dk om at sejle os og andre interesserede ud til motortorpedobådene ved Langeland.
Ved ankomst læssede vi udstyret i båden og i fuld fart gik det ud mod vragene. Morten fra dyk-syd fandt den første torpedobåd vha. sit højteknologiske udstyr og vi smed anker.

Vores første udfordring stod i hvordan vi nu lige kom i vandet fra motorbåden…Bådsmand David kunne berette at det eneste rigtige at gøre (og nemmeste) var at sidde på rælingen og lade sig falde bagover…hmm…mente han nu det? Og kunne man bare det sådan uden videre…? Martin lignede vist rimelig meget en forvirret pose løg første gang forsøget blev gjort. Men da de 5 sekunders fuldkomne kaos var overstået lå han fint i vandet og var jo dermed klar til dykket.

Dykket ved den første torpedobåd var lidt hektisk (vores første båddyk), men vi kom ned… og så den. Det var vist det vigtigste at berette ved dette dyk!

Vi sejlede videre til den næste torpedobåd vi kunne nå på dagens dyk. Denne torpedobåd lå på ca. 10 meter (lidt dybere end den første).
Vi kom fint i vandet – ja det gjorde vi faktisk – og begyndte vores nedstigning. Sigten var ca 3 meter da vi kom ned og vraget var noget flottere end det første. Vi havde også bedre overskud til at udforske vraget og få en fornemmelse af skroget.


Da vores luft var nået de 50 bar og vi skulle begynde vores opstigning kunne vi ikke finde ankeret. Efter 5 minutters forvirret søgen måtte vi opgive og starte vores opstigning. Vi var heldigvis ikke havnet så langt fra skib.
De andre noget mere erfarende dykkere kunne ”heldigvis” heller ikke finde ankeret, så vi var ikke helt galt på den :-)…ankeret havde revet sig løs og var blevet trukket langt hen af bunden.
Da vi kom op på båden blev der serveret sodavand og lækre hjemmesmurte sandwicher.
Båden blev vendt og det gik i raske skumsprøjt hjemad mod Valdemars slot, hvor Bjørn bød os velkommen med åbne – og solbrændte – arme.

Nu sidder vi igen i vores campingvogn og har lige spillet en god gang strandtennis i vores speedos og nu får vi et glas rødvin og en kold øl…Men vi må ikke få for meget for i morgen venter endnu en dag. Og formentlig tager vi et dyk ved Søbadet da vi gerne vil opleve dette igen.

NBM

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.